HR-medewerker (ter vervanging van zwangerschapsverlof)

Ulft 26 April 2021 Tijdelijk
Categorie: Technici, Metaalbewerking
Industrie: Human Resources
Uren per week: 40
Working period: 18 January 2021 - 31 May 2021
Opleiding: MBO of gelijkwaardig

Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar een HR-medewerker.

Als HR-medewerker adviseer je het personeel en het management over de uitvoering en de ontwikkeling van het HR-beleid. Daarnaast zal je fungeren als ondersteuning voor de teamleiders en de medewerkers. Je taken zullen o.a. bestaan uit personeel-administratieve taken en adviserende taken.

In deze functie zal je onder andere administratieve werkzaamheden verrichten zoals het bijhouden en het up-to-date houden van de personeelsdossiers, het maken en het verlengen van arbeidsovereenkomsten en het bieden van ondersteuning in het werving en selectieproces van onze opdrachtgever. Daarnaast zal het beheren en het verder ontwikkelen van het handboek personeelszaken onder je takkenpakket vallen. Verder zal je bezig zijn met het opstellen en het onderhouden van functieprofielen, het voorbereiden en het monitoren van de gesprekken, het opleidingsbeleid en de persoonlijke ontwikkelingsplannen. Beschik je over deze kwaliteiten en ben je voor 24 tot 32 uur in de week beschikbaar (waarbij werken op donderdag een must is)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Profiel bedrijf

Het bedrijf waar je voor komt te werken is een familiebedrijf met ruime ervaring. Kwaliteit, functionaliteit en uitstraling is wat zij nastreven. Het hoge kwaliteitsniveau en het supportteam dat constant bereikbaar is, maakt de organisatie een van de grootste producenten in haar branche.

Met een no-nonsens mentaliteit ligt de focus op klanttevredenheid en kwaliteit. De organisatie richt zich op de hoogst haalbare kwaliteit en de beste service die ze kunnen aanbieden. Dit allemaal dus vanuit een informele en no-nonsense benadering.

 

Functie eisen

  • Je beschikt minimaal over een MBO+ of een HBO diploma in de richting HR;
  • Je beschikt over tenminste 3 jaar relevante werkervaring binnen een HR-afdeling;
  • Je bent breed inzetbaar voor zowel uitvoerend werk als advies;
  • Je bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur in de week verdeeld over 3 tot 5 dagen in de periode januari tot en met mei;


Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze vacature? Reageer dan snel via het onderstaande formulier! Wij zullen kort daarna contact met je opnemen.

Neem contact op