HelloFlex People

Starten met je eigen uitzendbureau?

Starten met je eigen uitzendbureau?

Ontdek onze tips voor
een vliegende start.

Hoe start je een uitzendbureau?

Een uitzendbureau starten, is opwindend en uitdagend, met veel aspecten om rekening mee te houden. Terwijl het opzetten van het uitzendbureau relatief eenvoudig kan zijn, is het ultieme doel om niet alleen een succesvol uitzendbureau te starten, maar ook om het te laten gedijen op de lange termijn. Idealiter wil je je hoofdzakelijk bezighouden met je kernactiviteit: het vinden van geschikte kandidaten. Echter, je ontkomt niet aan administratieve, financiële en juridische kwesties die veel tijd, geld en inzet vergen. Dit zijn niet altijd de zaken waar je je in eerste instantie in wilt verdiepen of waar je tijd aan wilt besteden.

Veel startende ondernemers kiezen daarom voor samenwerking met een ervaren backoffice-partner. HelloFlex People is zo’n partner. Het ontzorgen van uitzendbureaus is onze kernactiviteit en stelt jou in staat om meer tijd te besteden aan je commerciële werkzaamheden. Overweeg je om een uitzendbureau te starten en kun je wat handige tips gebruiken? Lees dan verder!

5 belangrijke stappen bij het beginnen van een uitzendbureau

1. Voorbereiding

Het opzetten van een eigen  uitzendbureau vereist enige voorbereiding. Er zijn bepaalde vereisten en stappen die je moet volgen voordat je kunt beginnen:

  • Het behalen van een examen (zie punt 2)
  • Het aanvragen van een KvK-nummer (inclusief een btw-nummer)
  • Het kiezen van een bedrijfsnaam 
  • Het selecteren van een rechtsvorm (bijvoorbeeld een eenmanszaak, bv, of vof)
  • Het openen van een zakelijke bankrekening

2. Het Afleggen van het examen

Om een eigen uitzendbureau te kunnen starten, moet je eerst slagen voor het examen van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Dit examen test onder andere je kennis van de uitzendbranche-organisatie, relevante wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en arbeidscommunicatie.

3. Verloning: uitbesteden of zelf doen

Na het behalen van het examen moet je beslissen of je de verloning zelf wilt regelen of wilt uitbesteden. Verloning brengt financiële risico’s met zich mee, zoals ziekte, arbeidsongeschiktheid en achterstallige betalingen. Als je zelf de verloning wilt doen, moet je je aansluiten bij de NBBU of de ABU en de NEN 4400-1 certificering behalen, wat behoorlijke kosten met zich meebrengt.

4. Kennis over wet- en regelgeving opdoen of inkopen

Backoffice taken kunnen complex en tijdrovend zijn, vooral als je er weinig ervaring mee hebt. Als je weinig tot geen kennis hebt van wet- en regelgeving met betrekking tot loonadministratie en loonberekening, is het aan te raden om de backoffice uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf zoals HelloFlex People.

5. De juiste software kiezen

Een essentieel aspect van een succesvol uitzendbureau is het kiezen van de juiste software. Er zijn diverse softwarepakketten speciaal ontwikkeld voor uitzendbureaus. Deze software automatiseert cruciale administratieve processen. HelloFlex People biedt HelloFlex uitzendsoftware, een totaaloplossing waarmee je alle uitzendprocessen eenvoudig in de cloud kunt beheren.

Onze software biedt de flexibiliteit om te groeien. Je kunt beginnen met onze basispakketten ‘Essentials’ en ‘Foundation’ en na verloop van tijd extra pakketten toevoegen om de groei van je uitzendbureau te ondersteunen.

Voor meer informatie over alles wat je moet regelen bij het starten van je eigen uitzendbureau, kun je op de onderstaande knop klikken!

Zo geven wij jou een vliegende start

Een uitzendbureau beginnen zonder financiële risico's

Bij HelloFlex People hoef je geen hoge opstartkosten te betalen. Onze diensten worden berekend als een percentage van je omzet. Kort gezegd: ons succes is jouw succes.

State of the art HelloFlex-software

Leg direct een stevige basis voor al je processen. Kies voor HelloFlex software en beheer al je administratieve taken efficiënt en moeiteloos binnen één online omgeving.

Verloning en facturatie in goede handen

Profiteer van onze expertise. Met onze backoffice-diensten kun je vanaf dag één vertrouwen op een efficiënte en foutloze afhandeling van je loonadministratie.

Meer tijd voor andere belangrijke zaken

Doordat we vanaf het begin tijdrovende taken uit handen nemen, kun jij structureel meer tijd besteden aan cruciale commerciële activiteiten.

Ervaringen van ondernemers die een uitzendbureau zijn gestart met HelloFlex People

Uitzendbureau starten met HelloFlex ervaringen

Benieuwd naar de verhalen van andere ondernemers die met behulp van HelloFlex een uitzendbureau zijn begonnen? Lees hieronder de ervaringen van klanten die de stap hebben gezet:

Moderne HelloFlex software voor al je werkprocessen

Bij HelloFlex zijn we ervan overtuigd dat goede software aan de basis ligt van een efficiënte en betrouwbare administratie. Onze HelloFlex-software biedt niet alleen die solide basis, maar nog veel meer. Met onze betrouwbare software kun je gemakkelijk en efficiënt werken. Of het nu gaat om front-, mid-, of backoffice werkprocessen; met HelloFlex beheer je alles vanuit één handige online omgeving. Het is fijn om te weten dat dit allemaal voor je geregeld is wanneer je je eigen uitzendbureau gaat beginnen.

Stel een eigen dienstenpakket voor je backoffice samen

Onze deskundige consultants zijn er om je te ondersteunen bij allerlei taken met betrekking tot loonadministratie. Naast verloning kunnen we je helpen met zaken als loonaangifte, facturatie en het afhandelen van pensioenpremies. Maar ook bij andere deelprocessen staan we klaar om onze expertise te bieden, zodra je hebt besloten hoe en wanneer je je uitzendbureau wilt beginnen.

Wil je ontdekken op welke manieren we je nog meer kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op! We streven er altijd naar om een dienstenpakket op maat samen te stellen dat naadloos aansluit op jouw organisatie.

Onze diensten voor beginnende uitzendondernemers:

Onze diensten
voor beginnende uitzendondernemers:

Met onze backoffice dienstverlening ontzorgen we startende ondernemers die nieuw zijn in het runnen van een uitzendonderneming. We helpen je om kostbare tijd te besparen door administratieve taken efficiënt en foutloos voor je af te handelen. Hierdoor kun jij je focussen op belangrijke werkzaamheden die je onderneming op weg helpen naar duurzame groei.

Verloning

Voor een efficiënte en foutloze verloning ben je bij ons aan het juiste adres.

Loonaangifte

Onze specialisten staan klaar om je te helpen bij tijdige en correcte loonaangifte.

Facturatie

Wij verzorgen je facturatie met de nodige aandacht en precisie.

Aangifte pensioenpremies

Ook voor de aangifte van pensioenpremies kun je vertrouwen op onze expertise.

Op zoek naar advies om goed te starten?

Veelgestelde vragen over een uitzendbureau beginnen

Wat kost het om een uitzendbureau te beginnen?
Welke wetgeving en certificering moet ik aan voldoen?
Wat heb ik nodig om een uitzendbureau te beginnen?
Kun je zomaar een uitzendbureau beginnen?