Uitzendbureau starten?

Helloflex People helpt jou als beginnend uitzendbureau gratis op weg met het rijk gevulde HelloFlex People Starterspakket. Creëer de voorwaarden voor een flitsende start!

Het pakket bestaat uit de volgende cadeaus:

 • Onze 5 stappen met alle benodigde informatie
  om goed van start te gaan
 • De persoonlijke quickscan van onze
  gespecialiseerde consultants
 • Jouw adviesdocument met de quick wins
  voor jouw organisatie

Vraag direct je Starterspakket op:

Een uitzendbureau starten

Een uitzendbureau starten is natuurlijk super leuk en spannend, maar er komt redelijk veel bij kijken. Het starten is relatief makkelijk, maar je doel zal zijn om een succesvol uitzendbureau te starten én uiteindelijk ook te blijven runnen. Het liefst ben je bezig met je ‘core business’, het zoeken van geschikte kandidaten. Maar wat er ook bij komt kijken zijn o.a de administratieve, financiële en juridische zaken welke veel tijd, geld en energie kosten. Dit zijn niet altijd de zaken waar je je in eerste instantie in wilt verdiepen.

1.  Examen afleggen

Om een uitzendbureau te kunnen starten dien je een examen af te leggen bij de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Tijdens dit examen worden o.a. je kennis van de organisatie van de uitzendbranche, relevante wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en arbeidscommunicatie getoetst. Om je optimaal op dit examen voor te bereiden, biedt HelloFlex een SEU-opleiding. Deze kun je gewoon digitaal volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

2. Verlonen

Maar met het behalen van dit examen ben je er nog niet; je moet bijvoorbeeld ook nog bepalen of je straks de verloning wilt uitbesteden of niet. Bij het verlonen komen ook aardig wat financiële risico’s kijken. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, arbeidsongeschiktheid of achterstallige betalingen. Ga je toch zelf de verloning regelen, dan moet je je aansluiten bij de NBBU of de ABU. En daarvoor moet je eerst in het bezit komen van de NEN 4400-1 certificering. Zowel het lidmaatschap als de certificering zijn behoorlijk prijzig, en kosten een paar duizend euro per jaar. Terugkomende kosten dus, waar je als startend intermediair al genoeg van hebt.

3. Kennis en wetgeving

Onderschat niet hoe lastig en tijdrovend het is om alle backoffice activiteiten zelf uit te voeren. Heb je weinig tot geen kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van loonadministratie, en heb je geen idee hoe je een netto- en bruto loonberekening moet maken? Dan is het zeker aan te raden om de verloning simpelweg uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Het starterspakket van HelloFlex helpt je op weg.

Steeds meer intermediairs,
kunnen doen waar ze goed in zijn

0

Tevreden intermediairs

0

Aangesloten inleners

0

Actieve flexwerkers

0

Gemiddelde omzetstijging

Het HelloFlex People Starterspakket

Wil je een uitzendbureau beginnen of ben je net gestart? Dan zijn er veel zaken die je moet inregelen. Waarschijnlijk heb je al informatie ingewonnen en misschien heb je ook de nodige acties ondernomen. Als doorgewinterde specialisten in de flexbranche hebben wij door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan. En daar profiteren elke dag meer dan 150 uitzendbureaus en bijna 3.000 flexwerkers van. HelloFlex People helpt ook jou graag verder. Om een vliegende start te maken, sneller door te groeien en succesvoller te zijn. Daarom hebben we het HelloFlex Starterspakket ontwikkeld. Een 3-traps raket voor startende ondernemers in de flexbranche.

1. De HelloFlex People Starters Guide

Deze digitale handleiding beschrijft 5 belangrijke stappen die je als beginnende uitzendorganisatie moet nemen om de basis te leggen voor je succes. Denk hierbij aan wet- en regelgeving, verplichte certificeringen, het toepassen van de juiste inlenersbeloningen en het inregelen van je backoffice processen.

2. Gratis Quickscan

Nu je de Starters Guide in de pocket hebt, is het tijd voor de volgende stap. Een HelloFlex People specialist komt persoonlijk bij je langs en neemt de tijd om samen met jou de topics door te nemen die essentieel zijn bij het succesvol starten van je uitzendonderneming, zoals:

 • Financiering
 • Wet- en regelgeving
 • Contractvormen
 • ABU of NBBU

3. Adviesdocument met jouw Quick Wins

Om het Starterspakket compleet te maken en je echt een vliegende start te geven, ontvang je na de Quickscan een maatwerk adviesverslag. Dit advies is gebaseerd op de topics die zijn besproken tijdens de Quickscan, en geeft jou als startend uitzendbureau de handvatten om gericht te groeien!

Snel groeien en meer succes?

Leg de basis voor een vliegende start met het HelloFlex People Starterspakket.

Vraag direct je Starterspakket op:

Snel groeien en meer succes?

Leg de basis voor een vliegende start met het HelloFlex Starterspakket.

Backoffice services van Helloflex People

Ons starterspakket is volledig gratis voor jou samen samengesteld. Besluit je daarna om klant van HelloFlex people te worden dan heb jij het exclusieve recht om gebruik te maken van alle online tools die we te bieden hebben. Zo krijg je de beschikking over FlexService, onze uitzendsoftware die speciaal is ontwikkeld voor het gemakkelijk uitvoeren van alle backoffice taken. Wil je het volledige werkgeverschap uitbesteden, dan bieden wij daar uiteraard ook mogelijkheden voor. Je kunt bij ons net zoveel uit handen geven als je zelf wilt!

Degelijke backoffice software

Met onze zelfontwikkelde uitzendsoftware voer je alle backoffice taken met het grootste gemak uit. Hierbij kun je denken aan urenadministratie, verloning, facturatie en contractbeheer. FlexService biedt tevens tal van mogelijkheden voor het beheren van contactpersonen, vacatures en debiteuren.

Koppeling met HelloFlex webportaal

De FlexService licentie biedt tevens toegang tot het HelloFlex webportaal, dat aan je eigen website wordt gekoppeld. Hiermee kunnen je werknemers eenvoudig digitaal hun gewerkte uren doorgeven, waarna de gegevens automatisch naar het loonverwerkingssysteem worden doorgezet.

Dedicated backoffice consultants

Je krijgt een vaste backoffice consultant die bekend is met je onderneming en je mensen, en altijd voor je klaar staat. Als intermediair ben je verzekerd van onze certificeringen en branchelidmaatschap, én van onze expertise op het gebied van wet- en regelgevingen in de uitzendbranche.

Net een uitzendbureau gestart en hulp nodig?

Bereken je kostprijs

Benieuwd wat je kostprijs is bij HelloFlex People? Bereken het hier direct voor ABU of NBBU.

Download na de berekening onze Tariefwijzer om al onze tarieven en services in detail te bekijken.

Demos

Color Skin

Header Style

Nav Mode

Layout

Wide
Boxed