Uitzendbureau starten?

Helloflex People helpt jou als startend uitzendbureau gratis op weg met 5 essentiële tips! Creëer de voorwaarden voor een flitsende start!

5 tips voor een vliegende start

Boek een adviesgesprek met een business consultant​

Krijg op-maat advies om nog succesvoller te zijn​

Verzekerd van expertise

Als intermediair ben je verzekerd van onze expertise op het gebied van de relevante wet- en regelgeving, alsmede onze certificeringen en branchelidmaatschap.

Juridisch werkgeverschap

Wij verzorgen alles voor je, waaronder vierwekelijkse verloning en betaling, contractbewaking, verzuimbegeleiding, facturaties, incasso- en debiteurenbeheer.

Er gaat niets uit als er niets binnenkomt

Je werkt 100% zelfstandig. Je hoeft pas voor onze dienstverlening te betalen als je daadwerkelijk omzet maakt.

Een uitzendbureau starten

Een uitzendbureau starten is natuurlijk super leuk en spannend, maar er komt redelijk veel bij kijken. Het starten is relatief makkelijk, maar je doel zal zijn om een succesvol uitzendbureau te starten én uiteindelijk ook te blijven runnen. Het liefst ben je bezig met je ‘core business’, het zoeken van geschikte kandidaten. Maar wat er ook bij komt kijken zijn o.a de administratieve, financiële en juridische zaken welke veel tijd, geld en energie kosten. Dit zijn niet altijd de zaken waar je je in eerste instantie in wilt verdiepen.

1. Examen afleggen

Om een uitzendbureau te kunnen starten dien je een examen af te leggen bij de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Tijdens dit examen worden o.a. je kennis van de organisatie van de uitzendbranche, relevante wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en arbeidscommunicatie getoetst. Om je optimaal op dit examen voor te bereiden, biedt HelloFlex een SEU-opleiding. Deze kun je gewoon digitaal volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

2. Verlonen

Maar met het behalen van dit examen ben je er nog niet; je moet bijvoorbeeld ook nog bepalen of je straks de verloning wilt uitbesteden of niet. Bij het verlonen komen ook aardig wat financiële risico’s kijken. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, arbeidsongeschiktheid of achterstallige betalingen. Ga je toch zelf de verloning regelen, dan moet je je aansluiten bij de NBBU of de ABU. En daarvoor moet je eerst in het bezit komen van de NEN 4400-1 certificering. Zowel het lidmaatschap als de certificering zijn behoorlijk prijzig, en kosten een paar duizend euro per jaar. Terugkomende kosten dus, waar je als startend intermediair al genoeg van hebt.

3. Kennis en wetgeving

Onderschat niet hoe lastig en tijdrovend het is om alle backoffice activiteiten zelf uit te voeren. Heb je weinig tot geen kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van loonadministratie, en heb je geen idee hoe je een netto- en bruto loonberekening moet maken? Dan is het zeker aan te raden om de verloning simpelweg uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Het starterspakket van HelloFlex helpt je op weg.

Onze Services

Wanneer je van onze services gebruikmaakt, kun je het juridisch werkgeverschap bij ons neerleggen óf zelf juridisch werkgever blijven.

FullService

Kies voor zekerheid. Wij verzorgen alle administratieve zaken, zodat jij je kunt focussen op waar je goed in bent: de werving en selectie van flexwerkers en het relatiebeheer van je klanten.

InService

Wil je zelf juridisch werkgever blijven maar ontzorgd worden wat betreft de loonadministratie? Dan is het InService model van HelloFlex People wellicht iets voor jou.

Ervaringen met HelloFlex People

Erkende kwaliteit

Gericht advies?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in onze services? Wij nemen graag de tijd om de mogelijkheden met jou te verkennen! Laat een terugbelverzoek achter en onze specialist neemt snel contact met je op om de details door te spreken.