HelloFlex People

Wat is VCU certificering?

Met een VCA certificering kunnen bedrijven in de bouw en techniek aantonen dat zij voldoen aan de richtlijnen vanuit de VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers). Uitzendkrachten die (tijdelijk) bij deze bedrijven aan de slag gaan dienen ook een VCA certificaat te hebben. De uitzendorganisaties die deze uitzendkrachten leveren, dienen goed op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving en moeten dit ook kunnen aantonen. Daarvoor is de VCU certificering in het leven geroepen.

Wat is VCU certificering?

VCU is een afkorting van Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Deze certificering is bedoeld om te zorgen dat uitzendkrachten die risicovolle werkzaamheden uitvoeren, dit op een zo veilig en gezond mogelijke manier kunnen doen. Het programma toetst uitzendorganisaties op het vermogen om samen met opdrachtgevers en uitzendkrachten aan een betere veiligheidscultuur te werken. Wanneer zij de toetsing succesvol doorstaan, ontvangen zij het VCU certificaat.

Voor wie is VCU certificering bedoeld?

VCU certificering is bedoeld voor uitzendorganisaties die uitzenden naar bedrijven met VCA of VCO certificering. Ook opdrachtgevers die uitzendkrachten met VCA vereisen, hebben belang bij uitzendorganisaties die over een VCU certificaat beschikken. Bedrijven die zelf het gezag en toezicht over de werkzaamheden hebben, dienen een VCA te hebben. VCU certificering is overigens niet bedoeld voor payrollorganisaties.

Welke voorwaarden gelden er voor VCU certificering?

Je kunt het VCU van HelloFlex People zien als een deelcertificaat, waarbij HelloFlex People deel A is en de intermediair zelf deel B. Alleen op deze manier vormen deze delen een compleet VCU certificaat. Om gebruik te maken van de VCU certificering van HelloFlex People moeten alle medewerkers in het bezit zijn van een VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU) diploma. Na minimaal drie maanden operationeel te zijn geweest met het VCU systeem volgt een (pre-)audit. Deze wordt uitgevoerd door Nikta.

Wat kost een VCU certificaat?

HelloFlex People zal een deel van de jaarlijkse kosten voor de pre-audit voor haar rekening nemen. Het overige deel zal naar de intermediair doorbelast worden. Daarnaast vindt er jaarlijks op basis van een steekproef een officiële audit plaats. De kosten hiervoor worden verdeeld over de gecertificeerde intermediairs.

Wat kan HelloFlex People voor mij betekenen?

HelloFlex People neemt uitzendorganisaties al het backoffice werk uit handen. Maar we voeren ook VCU certificeringen uit. Is jouw uitzendorganisatie werkzaam in de bouw en techniek? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de procedure voor het verkrijgen van de benodigde certificering. Zo werken we samen aan een betere veiligheidscultuur op de werkvloer!