HelloFlex People

Onderscheiden door passie: De Kracht van Bdifrent in de ICT en Techniek Sector

Introductie

Bdifrent heeft zich vanaf de start in 2017 gericht op het ontwikkelen van studenten binnen de ICT en Techniek. Door jong talent extra te ondersteunen kregen zij niet zomaar een stage of (bijbaan) een studie relevante (bij)baan. Door direct aan de slag te gaan binnen hun opleidingsgerichte baan kunnen de kandidaten van Bdifrent snel doorgroeien en zichzelf ontwikkelen. Marcel van Pelt heeft daarom Bdifrent gecre√ęerd en samen met Steven en Wesley verder uitgebouwd tot wat het nu is.

Waarom is er gekozen voor deze branche en wat zijn de actuele ontwikkelingen?

Marcel, Steven en Wesley hebben allemaal een voorliefde voor ICT en techniek, dus het was vanaf de start overduidelijk dat ze in deze branche aan de slag wilden gaan.

Bdifrent ziet niet alleen dat deze branche zichzelf steeds verder ontwikkelt en dat er ook steeds meer theoretische kennis nodig is voor het werk, maar ook dat de kandidaten steeds flexibeler willen werken. Waar 10 jaar geleden een 40-urige werkweek de norm was, wordt er steeds meer parttime gewerkt en zijn thuiswerken of flexibele werktijden niet meer weg te denken.

Wat onderscheidt Bdifrent van andere bedrijven in de sector?

Bij Bdifrent zijn allen zelf gepassioneerd over de branche waarin zij werken. Zij weten wat er speelt binnen de branche en kunnen goed meedenken met de opdrachtgever. ‚ÄúZoekt de klant een schaap met vijf poten, dan zullen wij met hem in gesprek gaan om te kijken of wij er eentje met vier kunnen vinden maar met de potentie om met opleiding en coaching er eentje van vijf van te maken, aldus Steven‚ÄĚ. Wil een kandidaat zich in de avonduren of in het weekend een kennismakingsgesprek, geen probleem, de kandidaat staat centraal. Van de kennismaking tot aan het moment van plaatsing bij een opdrachtgever blijft Bdifrent betrokken. Wanneer iemand op uitzendbasis aan de slag gaat, ook dan blijft Bdifrent betrokken, door het aanbieden van opleidingen/trainingen of als contact met de werkgever.¬†Verder is Bdifrent in staat om zelf kandidaten op te leiden en kijken zij verder dan alleen het CV. Heeft iemand bijvoorbeeld altijd als hobby aan brommers gesleuteld, dan zou hij best een goede monteur kunnen zijn.¬†

Hoe past Bdifrent zich aan in de huidige krappe arbeidsmarkt?

De meeste werkgevers zoeken een ervaren kracht met de juiste papieren. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er op dit moment meer vacatures dan kandidaten in de ICT en techniek. Als je iets niet hebt, dan moet je het maken. Vanaf de start heeft Bdifrent zich altijd gericht op de starters op de arbeidsmarkt of met carrièreswitchers en met veel succes. De kracht van Bdifrent is om echt in gesprek te gaan met de opdrachtgever en de kandidaat. Waarnaar is de opdrachtgever werkelijk op zoek? Door niet alleen op de harde criteria te matchen, maar ook op de zachte criteria en op talent, maakt Bdifrent het verschil.

Hoe verliep de samenwerking met HelloFlex People?

Vanaf het begin zijn wij erg blij met de samenwerking met HelloFlex People. Op het moment dat wij HelloFlex People contacten, ervaren wij professionaliteit. Wij zien HelloFlex People echt als onze partner en hun dienstverlening gaat verder dan alleen een backoffice. Zij denken graag met ons mee.

Wat is er nodig om in de toekomst deze samenwerking verder te laten bloeien?

HelloFlex People en Bdifrent zijn al bezig met het starten van een veelbelovend opleidingsproject. Hiermee laat HelloFlex People ook zien dat ze graag meedenken en een extra stapje durven zetten.