HelloFlex People

Hoe goed ben jij op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom backoffice?

De wet- en regelgeving rondom backoffice is taaie koek. Niet alleen alles rondom arbeidsrecht, maar ook de informatie rondom cao’s, privacy en certificeringen is complex en wijzigt vaak. Met andere woorden: het bijscholen van de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de backoffice, is belangrijk en kost tijd. 

Voor veel uitzendbureaus is backoffice iets dat moet en “erbij hoort”, maar het is wel heel belangrijk dat het goed gaat: als er fouten worden gemaakt, dan kan dit grote financiële gevolgen hebben voor een organisatie – zeker als je een boete ontvangt. Dus: hoe goed is jouw organisatie op de hoogte van alle wet-en regelgeving rondom de backoffice en is een eigen backoffice nog steeds de beste oplossing voor jou?

Aan de hand van 2 vragen bespreken we graag of het nog steeds interessant is om je eigen backoffice te blijven uitvoeren, of is toch uitbesteden de betere optie?

Vraag 1: Hoeveel personen zijn er verantwoordelijk voor de backoffice?

Niet onbelangrijk: hoeveel personen voeren de backoffice werkzaamheden uit? Of het een groot of klein team is, kan veel invloed hebben op je werkzaamheden. Stel: één persoon is verantwoordelijk voor alles… als hij/zij verandert van baan, kun je in de problemen komen. Het verloop bij jouw backoffice kan voor veel problemen zorgen.

Door met een externe backoffice partner te werken, heb je nooit de stress als jouw backoffice professional ineens ontslag neemt. Heb je een groot team zitten? Dan kan het nog steeds interessant zijn om zelf je backoffice op te pakken.

Vraag 2: Hoeveel tijd wordt er vrijgehouden om up-to-date te blijven met alle wetgeving?

Veel uitzenders hebben niet genoeg kennis op alle vlakken van de branche. Daarnaast is ook de wet-en regelgeving heel complex… én deze wijzigt vaak. Bijscholen is dan ook altijd nodig. Krijgt jouw personeel genoeg tijd om bij te scholen? Of geef je eerlijk toe dat dit niet altijd op rolletjes loopt?

Als dit het geval is, is het interessant om te bekijken of het wel het risico waard is om zelf je backoffice te blijven doen. De juiste toepassing van wet-en regelgeving is immers heel belangrijk om hoge boetes te vermijden. Je kunt zelfs jaren later nog een boete krijgen voor een fout! Durf je er je hand niet voor in het vuur te steken dat jouw werknemers alles helemaal goed doen? Kies er dan voor om je backoffice uit te besteden