HelloFlex People

De Impact van persoonlijke aandacht in het werven en selecteren voor de verduurzamingstechniek

Impact Recruitment:

Impact, opgericht op 1 juli 2022 door Robert Hofland en Wim Janssen, is een jong en energiek recruitmentbureau dat zich richt op de techniek- en verduurzamingsbranche.

Unieke kansen in de branche:

Nederland is op dit moment bezig met een verduurzamingsslag die nog enkele fases zal kennen. Enorm veel huizen worden momenteel voorzien van zonnepanelen en het installeren van accu’s zal een steeds grotere rol gaan spelen in de opslag van de opgewekte energie. Deze verduurzaming gaat niet vanzelf, hier zijn arbeidskrachten voor nodig. Robert en Wim hebben daarom van deze kansen gebruik gemaakt, door zich te specialiseren in het bemiddelen van zonnepaneelinstallateurs.

Wat de verduurzamingsbranche uniek maakt, is de toegankelijkheid voor zij-instromers. Robert en Wim geven aan dat het voor bijna iedereen mogelijk is om aan het werk te gaan in deze branche. Het installeren van zonnepanelen vereist namelijk geen diploma of werkervaring. Ben je een beetje handig, heb je affiniteit met techniek en de wil om te leren? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om het ver te schoppen. Dit geldt overigens niet alleen voor de installateurs van de zonnepanelen, zo is de sales en verkoop van zonnepanelen ook laagdrempelig om mee aan de slag te gaan.

Hoe onderscheidt Impact zich in een krappe arbeidsmarkt?

Impact Recruitment kijkt verder dan het CV van een kandidaat. In plaats van zich puur te richten op cv’s en technische vaardigheden, gelooft Impact in het potentieel van individuen en hun wil om te groeien. Bij het werven van kandidaten kijken ze naar de persoon en hun motivatie achter het cv. Dit perspectief stelt Impact in staat om kandidaten te selecteren op basis van hun potentieel om te groeien in de technische en verduurzamingssector, in plaats van enkel hun bestaande ervaring en vaardigheden. Ook wanneer een kandidaat niet goed past bij de openstaande vacatures, zal Impact opzoek gaan voor een passende plek. Zo handelen zij vanuit een perspectief waar de opdracht moet passen bij de kandidaat, in plaats van dat de kandidaat moet passen bij de opdracht.

Impact hecht daarnaast veel waarde aan duurzame relaties en een langdurige samenwerking met hun klanten. Dit persoonlijke aspect, gecombineerd met hun loopbaangerichte benadering, creëert een positie waarmee Impact zich onderscheidt in de markt.

Samenwerking tussen Impact en HelloFlex People:

Wat de samenwerking zo waardevol maakt, is dat Impact en HelloFlex People dezelfde kijk hebben op het inspelen van kansen. In plaats van enkel een administratieve rol te vervullen, denkt HelloFlex People proactief mee over hoe Impact kan inspelen op ontwikkelingen in de branche en welke mogelijkheden er zijn om hun dienstverlening te verbeteren. Dit komt overeen met de manier hoe Impact verder kijkt dan alleen het CV en waar een kandidaat goed zal passen. Door de open en eerlijke communicatie tussen Impact en HelloFlex People wordt ervoor gezorgd dat eventuele kwesties snel kunnen worden opgelost. Deze relatie stelt beide partijen in staat om samen te groeien en te profiteren van nieuwe kansen in de markt.