“De ‘lastige zaken’ hoeven wij niet te doen. Wat wij bij onze opdrachtgever doen, doen jullie voor ons”

Vrachtbaan, winnaar van de Biggest Growth Award 2019, is als zelfstandig bedrijf ontstaan vanuit Van Buuren Opleidingen. Zij houdt zich bezig met het uitzenden, werven en selecteren en het opleiden van chauffeurs in de Transport & Logistiek. Met deze manier van werken slaat Vrachtbaan een brug tussen vraag en aanbod, waarbij ze oog heeft voor de wensen van de chauffeur en de opdrachtgever.

Uitdaging

Toen Vrachtbaan 5 jaar geleden begon, hadden ze nog niks. De vraag om goed personeel was er al wel. “Hoe ga ik dit aanpakken? Hoe ga ik beginnen? Ik heb iemand nodig voor de administratie, de verwerking van de uren enzovoort. Wil ik dit allemaal zelf gaan doen? Geen denken aan!”, dat was direct duidelijk voor manager en eindverantwoordelijke voor Vrachtbaan, Wim Rook.

Oplossing

Via zijn netwerk is Wim met HelloFlex People in contact gekomen: “De klik was er meteen! Toen zijn we gewoon begonnen”. Vrachtbaan legt de uitvoering van haar backoffice werkzaamheden volledig in handen van HelloFlex People. Daarbij profiteert Wim van het volledige ontzorgingspakket, dat wil zeggen de backoffice administratie, het contractbeheer en de verloning, maar ook de FlexService uitzendsoftware en de HelloFlex sourcing tools. “Het enige wat wij nog hoeven te doen, is het invullen van de uren”, aldus rechterhand Krisie van Nieuwenhuizen.

Resultaat

Wim en Krisie zien duidelijke voordelen als gevolg van het uitbesteden van hun backoffice. “Het grootste voordeel wat wij echt ervaren, is het ontzorgen. Doordat wij jullie hebben, kunnen wij datgene doen wat wij moeten doen: het vinden van mensen en ze aan het werk zetten! De ‘lastige zaken’ hoeven wij niet te doen. Wat wij bij onze opdrachtgever doen, doen jullie voor ons”. De samenwerking met HelloFlex People heeft geresulteerd in een verdubbeling van de groei in het jaar 2018 t.o.v het jaar daarvoor. Vrachtbaan is dan ook niets voor niets gekroond tot winnaar van de Biggest Growth Award 2019! De hoofdprijs: een 5-daagse trip naar New York!