Uitzendbureau beginnen?

Helloflex People helpt jou als beginnend uitzendbureau gratis op weg met 5 essentiële tips! Creëer de voorwaarden voor een flitsende start!

  • 5 stappen voor een vliegende start
  • Boek een adviesgesprek met een business consultant
  • Krijg op-maat advies om nog succesvoller te zijn

Download hier de 5 tips:

Een uitzendbureau beginnen

Een uitzendbureau beginnen is natuurlijk super leuk en spannend, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat denk je van de uitbetalingen van de lonen, begeleiding bij ziekte en arbeidsongeschiktheid of het investeren van tijd en moeite in de gecompliceerde wereld van wet- en regelgeving.

1. Examen afleggen

Om een uitzendbureau te kunnen beginnen moet je een examen afleggen bij de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Tijdens dit examen worden o.a. je kennis van de organisatie van de uitzendbranche, relevante wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en arbeidscommunicatie getoetst. Het behalen van het SEU examen is een zeer belangrijke basis wanneer je succesvol wilt zijn in de uitzendbranche. De inhoud van deze opleiding wordt constant aangepast aan de veranderingen in de wetgeving. Om je optimaal op dit examen voor te bereiden, biedt HelloFlex een SEU-opleiding. Deze kun je gewoon digitaal volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

2. Verlonen

Maar met het behalen van dit examen ben je er nog niet; je moet bijvoorbeeld ook nog bepalen of je straks de verloning wilt uitbesteden of niet. Wil je zelf de verloning regelen, dan heb je als zelfstandig ondernemer een startkapitaal nodig voor de voorfinanciering van de lonen. Je loopt financiële risico’s bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of achterstallige betalingen. Als je zelf gaat verlonen moet je je aansluiten bij de NBBU of de ABU. En daarvoor moet je eerst in het bezit komen van de NEN 4400-1 certificering. Zowel het lidmaatschap als de certificering zijn behoorlijk prijzig, en kosten een paar duizend euro per jaar. Terugkomende kosten dus, waar je als startend intermediair al genoeg van hebt. Je moet tenslotte ook een eigen website hebben.

3. Kennis en wetgeving

Heb je weinig kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van loonadministratie, en heb je geen idee hoe je een netto- en bruto loonberekening moet maken? Dan is het zeker aan te raden om de verloning simpelweg uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. De arbeidsmarkt is erg veranderlijk en de wet-en regelgeving wordt door de overheid regelmatig aangepast. Het starterspakket van HelloFlex helpt je zeker op weg.

Steeds meer intermediairs,
kunnen doen waar ze goed in zijn

0

Tevreden intermediairs

0

Aangesloten inleners

0

Actieve flexwerkers

0

Gemiddelde omzetstijging

Snel groeien en meer succes?

Leg de basis voor een vliegende start met onze 5 tips!

Lees de 5 essentiële tips:

Snel groeien en meer succes?

Leg de basis voor een vliegende start met het HelloFlex Starterspakket.

Business services van Helloflex People

Wanneer je klant wordt van HelloFlex People, dan heb jij het exclusieve recht om gebruik te maken van alle online tools die we te bieden hebben. Zo krijg je de beschikking over FlexService, onze uitzendsoftware die speciaal is ontwikkeld voor het gemakkelijk uitvoeren van alle backoffice taken. Wil je het volledige werkgeverschap uitbesteden, dan bieden wij daar uiteraard ook mogelijkheden voor. Je kunt bij ons net zoveel uit handen geven als je zelf wilt!

Degelijke backoffice software

Met onze zelfontwikkelde uitzendsoftware voer je alle backoffice taken met het grootste gemak uit. Hierbij kun je denken aan urenadministratie, verloning, facturatie en contractbeheer. FlexService biedt tevens tal van mogelijkheden voor het beheren van contactpersonen, vacatures en debiteuren.

Koppeling met HelloFlex webportaal

De FlexService licentie biedt tevens toegang tot het HelloFlex webportaal, dat aan je eigen website wordt gekoppeld. Hiermee kunnen je werknemers eenvoudig digitaal hun gewerkte uren doorgeven, waarna de gegevens automatisch naar het loonverwerkingssysteem worden doorgezet.

Dedicated business consultants

Je krijgt een vaste business consultant die bekend is met je onderneming en je mensen, en altijd voor je klaar staat. Als intermediair ben je verzekerd van onze certificeringen en branchelidmaatschap, én van onze expertise op het gebied van wet- en regelgevingen in de uitzendbranche.

Net een uitzendbureau gestart en hulp nodig?

Bereken je kostprijs

Benieuwd wat je kostprijs is bij HelloFlex People? Bereken het hier direct voor ABU of NBBU.

Download na de berekening onze Tariefwijzer om al onze tarieven en services in detail te bekijken.

Demos

Color Skin

Header Style

Nav Mode

Layout

Wide
Boxed