Krijg ik altijd reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer?

Er bestaat geen wettelijke verplichting voor het betalen van reiskostenvergoedingen. Jouw intermediair, Helloflex People en/of de opdrachtgever zijn dan ook niet verplicht om je reiskosten te vergoeden. In veel cao’s liggen bepalingen over een reiskostenregeling vast. Sommige opdrachtgevers geven hun werknemers een standaard reiskostenvergoeding. Andere vergoeden de kosten van bus, trein en tram. Als je werkt op basis van inlenersbeloning, ontvang je als uitzendkracht de kostenvergoedingen van het bedrijf waar je op dat moment werkt, voor zover Helloflex People deze kostenvergoedingen netto mag uitkeren en de kostenvergoedingen noodzakelijk zijn voor de uitoefening van de functie.

Hoeveel reiskostenvergoeding krijg ik voor woon-werkverkeer?
De vergoeding is afhankelijk van de afstand van jouw huis naar het werk. De werkgever kan voor iedere kilometer die de werknemer aflegt 19 eurocent belastingvrij vergoeden, ongeacht het vervoermiddel dat deze gebruikt. Ook komen vaste vergoedingen per dag voor. Op jouw uitzendbevestiging staat óf je een reiskostenvergoeding krijgt en hoe hoog deze dan is.

Bel mij terug

Ben jij geinteresseerd geraakt in onze software en services? Laat dan hier je contactgegevens achter, en onze specialist neemt snel contact met je op om de details door te spreken.

  • Ik ben geïnteresseerd:

Demos

Color Skin

Header Style

Nav Mode

Layout

Wide
Boxed