Kennisbank

Wet Arbeidsmarkt in Balans

De 11 meest gestelde vragen en antwoorden over de Wet Arbeidsmarkt in Balans en HelloFlex People

Wet- en regelgeving

 • Opvolgend werkgeverschap

  Een opdrachtgever die een uitzendkracht in vaste dienst wil nemen, of een uitzendorganisatie die een uitzendkracht overneemt van een andere uitzendorganisatie. Het zijn situaties die geregeld voorkomen in de uitzendbranche – en ze vallen allebei onder de noemer ‘opvolgend werkgeverschap’.

  lees meer
 • Wat is VCU certificering?

  Met een VCA certificering kunnen bedrijven in de bouw en techniek aantonen dat zij voldoen aan de richtlijnen vanuit de VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers). Uitzendkrachten die (tijdelijk) bij deze bedrijven aan de slag gaan dienen ook een VCA certificaat te hebben. De uitzendorganisaties die deze uitzendkrachten leveren, dienen goed op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving en moeten dit ook kunnen aantonen. Daarvoor is de VCU certificering in het leven geroepen.

  lees meer
 • Transitievergoeding

  Wat is transitievergoeding? Wanneer een werknemer ontslagen wordt, dient hij of zij een transitievergoeding te krijgen. Deze transitievergoeding is bedoeld voor omscholing en/of cursussen om aantrekkelijker te worden voor de arbeidsmarkt en zo de overstap naar een nieuwe baan te vergemakkelijken. De transitievergoeding is van toepassing op zowel vaste en tijdelijke werknemers als op uitzendkrachten.

  lees meer

Wij hanteren vaste betaaldagen. Check hier snel en eenvoudig wanneer jouw flexwerker verloond wordt.

Wij betalen het vakantiegeld jaarlijks op vaste momenten uit. Bekijk hier de weeknummers.

Als uitzendkracht spaar je een deel van je salaris voor vakantiedagen, kort verzuim en vakantiegeld.

Demos

Color Skin

Header Style

Nav Mode

Layout

Wide
Boxed